mobilemenu

Játék a formákkal, vonalakkal

Amikor bekapcsolódtam a munkába, már álltak a falak, így azok elhelyezésével nem kellett foglalkoznom. Szerencsére a tervezett elrendezés kifogástalan volt, így nem volt szükség komolyabb átalakításokra. Mivel megbízóim kívánsága volt, hogy a házban a kék szín domináljon, ezért az előszobában már az első lépéseknél érződik a kék szín jelenléte: a tapéta, az egyedi tervezésű és készített festmény a falon, valamint a közlekedő falán elhelyezett dekoráció mind ezt az árnyalatot képviseli.

kék előszoba

 

nappali

Földszinttől az emeletig terjedően, a dekorációkat közösen, Deák Edinával alakítottuk ki. Bár én csak felvázoltam az elképzeléseimet, a munka döntő részét ő végezte el. Grafikusi hátterének köszönhetően számos változatot mutatott nekünk, melyek között választhattunk. Valóban feledhetetlen élmény volt vele együtt dolgozni.

 


Nagyon örültem annak, hogy bőséges tér állt rendelkezésünkre a konyha kialakításához. Nem kellett aggódnom a konyhagépek elhelyezésével kapcsolatban, hiszen a nagy tér lehetővé tette számunkra, hogy szabadon tervezzük meg az elrendezést. Emellett még egy nagyméretű sziget is helyet kapott, ami igazán impozáns megjelenést kölcsönöz a helyiségnek.

 

 

Nagyon jól tudtam együtt működni a megbízóimmal. Örömömre szolgált, amikor a kerek alakú lámpa elhelyezésére vonatkozó javaslatom zöld utat kapott. Ez az egyedi megoldás rendkívül jól sikerült, nem sok otthonban alkalmazzák így együtt a kettőt.

 körök

 

c004.jpg

 

A bejárathoz közel találhatóak a szülői háló és a két kisfiú közös szobája. Jelenleg még közel a szülőkhöz de a jövőben, amikor már elég nagyok lesznek, számukra is kialakításra kerül egy-egy gyerekszoba a felső szinten.

 

 

 

Az alsó szinten vizesblokkok is találhatóak. Itt a fürdőszobában került elhelyezésre a mosógép és a szárító is, amellett, hogy megtalálható benne egy kád, zuhanykabin, WC, bide és egy mosdó. A vendég WC külön helyiségben kapott helyet. Mindkét helyiségben azonos burkolatokatot használtunk, így egységes és harmonikus megjelenést sikerült teremtenünk.

c005.jpg

 

Az étkező mellett található lépcsőn keresztül jutunk fel az emeletre, ahol egy tágas közös tér vár minket, mely idővel berendezésre kerül. A lakók igényeit figyelembe véve alakul majd ki, hogy pontosan mire is használják később ezt a teret. Szőnyegben, kanapén és a fali dekorációkban is visszaköszön a kék szín.

c006.jpg

 

 

c007.jpg

Az apa dolgozószobájának részletes kidolgozása kiemelten fontos volt. Számára elengedhetetlen volt, hogy a berendezés ne csak munkahelyi környezet legyen, hanem kapcsolódjon a családi élethez is, hiszen időnként a családtagok is benéznek hozzá. Ezért a szobába került egy kisebb kanapé, valamint fölötte elhelyeztünk egy képet a családról, hogy még inkább otthonos hangulatot teremtsünk. A háziasszonytól finom kávét kaptam, amit gyorsan le is fotóztam, mint kelléket.

 

 

 

Az emeleti fürdő burkolatkiosztásának tervezése kifejezetten kedvenc feladatom volt ebben a projektben. Az adott csempecsaládot kiválasztva már az elejétől kezdve izgalmasnak találtam a lehetőséget, hogy kreatívan dolgozzak vele, figyelembe véve, hogy ne essünk túlzásokba. Bár a kivitelezés során számos nehézséggel kellett szembenéznünk a lakóknak, de a végső eredmény és az elégedett arcok azt mutatják, hogy minden fáradság megérte. A lakásban most már csak a pozitív élményekre emlékeznek vissza.

c008.jpg

 


 

  

vissza

facebookemail