mobilemenu

Egy angyal mindig velünk volt

Minden értelemben így volt ennél a projectnél. Hosszú, közös munka végeredménye ez a lakás. Régi ismeretség után kaptam meg a megbízást ennek, a még csak építész terven létező lakásnak a berendezésére. Ügyfelemmel, ketten sok-sok lépéssel előrébb voltunk a kivitelezéshez képest. Nem is miattunk csúszott a beköltözés napja, mintsem inkább a sorra keletkezett kivitelezési problémák miatt. Burkolatok, tapéták, textilek, lámpatestek, bútorok mind-mind kiválasztva, időben megrendelve, azonban ezek csak sokára kerülhettek a helyükre.

tervezés   Lakberendező   Lakberendezés

Kezdem az elején. Ránézve az alaprajzra, rövid gondolkodás után, azonnal láttam, hogy csak kisebb faltologatásokkal tudok némileg jobb elrendezést kialakítani. Nem is volt gond a térkapcsolatokkal, csak próbáltam a tárolásnak több helyet kiharapni az alaprajzból. Értve ezalatt a konyha, gardrób területét. Szerettem volna, hogy esetleg a konyhára is ablak kerülhessen, azonban ez nem volt megoldható.

konyha   konyha  

Tervezést az egybefüggő konyha, étkező nappali területével kezdtem. Első ötlet az íves padlóburkolat volt, mégpedig abból a megfontolásból, hogy az előtér, közlekedő, konyha területe összefüggő burkolatot kaphasson, de a nappali, szobák területén melegpadló lehessen. Lámpakiosztást az étkező asztal elhelyezése és a helyiségben keresztben megjelenő gerenda határozta meg.

Szeretem, ha a lámpatestek természetesen, elsődlegesen a funkcióknak megfelelnek, majd az esztétikumnak is eleget teszünk az átgondolt elhelyezésükkel. Ez esetben az íves álmennyezet vonalát követtem. Megfigyelhető, hogy a burkolatváltás ívét nem követi az álmennyezet vonala. Ezzel komoly fejtörést okoztam a szakembereknek. Jöttek is a kérdések, hogy miért is nem így szerepelnek a terveken, biztosan így szeretném?

nappali   nappali   nappali   nappali

Háló közvetlen a konyha mellett található. Ezzel még nincs is olyan nagy probléma, de az már igen is zavar, hogy a fürdő viszonylag messze van innen. Ennek a két helyiségnek kifejezetten jót tesz, ha egymás közelében vannak. Ebben az esetben, azonban a lakás két különböző pontján található. Építész szemmel valószínűleg indokolt, azonban a mindennapok használata során biztosan rossz döntés volt.

Hálószoba   háló   16_.JPG   fürdő

A WC igazán minimál, mármint az alapterületét illetően. Annak viszont örülök, hogy még, ha pici is, de legalább külön helyiséget kapott. Fürdő színilága követi a lakás többi helyiségében megtalálható meleg hangulatot.

nappali   nappali   konyha

Végül a lakásban elhelyezett dekorációk is a helyükre kerültek. A fotókból láthatóak, hogy nem kisgyermekes lakásról van szó, de még csak nem is a fotózás miatt kerültek be a dísztárgyak, kiegészítők. Ez a mindennapi valóságot mutatja. Nicsak!!!!  Mondom, hogy  egy angyal mindig velünk volt, hiszen még a polcon is megbújik egy.

 

 

 

 

vissza

facebookemail