mobilemenu

XX-ból a XXI. századba

Volt ott egy fal, de minek? lebontottuk. Nem száműzzük a háziasszonyt a zárt konyhába!

A Pantone minden évben megválasztja az év színét. 2017-ben győztes szín a Greenery lett. Ez nem az a szín, de nekem tetszik.

konyhaÍme az eredeti állapot. Különálló konyha állt a lakás egyik sarkában eldugva. Ráadásul mindkét oldalán találtunk egy-egy strangot, amit később a konyhabútor tervezésnél egy nagyszerű ötlettől vezérelve remekül kihasználtuk.
Két dolgot azonnal eldöntöttünk a lakókkal, hogy a konyhát egybenyitjuk a nappalival és ezt a padlóburkolatot látni sem akarjuk.

konyha

Manapság talán a konyha a legfontosabb helyiség a lakásban. Friss ételeket főzhetünk a vendégeinknek, miközben szórakoztathatjuk őket. És, nem mellesleg még tévézni is lehet.
A közös munka minden percét élveztem, mert nagyon együtt tudtunk gondolkodni és még a kiskutyám is támogatott.
Nem mellékesen ők is szeretik az állatokat. Én a kutyákat kedvelem, velük pedig két gyönyörű cica fog itt lakni.

 

XX_XXI03.jpg XX_XXI04.jpg

Tervezést követően elkezdődtek a kivitelezési munkálatok. Látni, hogy egybenyitottuk a konyhát és nappalit. Megfelelő méretű konyhabútort tudtunk beépíteni, mert kijjebb toltuk a parapet falat a nappali irányába. Most a strang külső vonalával fut.

Képen látható, hogy a falak lefestve, melegpadló fektetése folyamatban és már a villanyszerelők is teszik a dolgukat.

konyhaEz pedig a beköltözés utáni fotózás állapota. Selyemfényű, sötét zöld konyhabútor színe megjelenik a falfülkék belsejében is. Páraelszívó nappali felőli részére edzett üveget tettünk, így lezárva a konyhát a nappalitól, de mégis megtartva az átláthatóságot. Álmennyezetbe süllyesztett lámpákkal oldottuk meg a világítást, melyeket csoportonként lehet kapcsolgatni. 

A végeredmény egy sokkal jobban használható konyha. Bal oldali strang egy tábla festékkel lekent üzenőfal funkcióját kapta, míg a jobb oldalinál területet nyertünk a konyha javára a kisebb falmozgatással.

 

 

 


 

    

vissza

facebookemail