mobilemenu

Végre beköltöztünk

Kedvenc gömbjeim

Pontosan emlékszem, hogy egy hideg, kora tavaszi napon találkoztam következő munkám megbízóival. Már az első alkalommal rengeteg konkrét információt kaptam, hogy hol mivel akadtak el az építkezésen. Sürgős segítségre volt szükségük, mert három kis gyerekkel igen szűkösen férnek el az ideiglenes lakásukban. Gyors felmérést, még gyorsabb tervezés követett. A dolognak ezzel a részével nem is volt gond, de sajnos a várthoz képest a kivitelezés rettentően elhúzódott. Egymást érték a felmerülő problémák, megoldásra váró feladatok, hibák kijavítása. Próbáltam egymás mellé állítani olyan fotókat, ahol látni a kiindulási állapotot a megépülttel együtt. A kettő közt majd másfél év telt el. „Végre beköltöztünk, de még rengeteg a munka” hangzott el ez a boldog mondat. Közel nincs kész a berendezés minden helyiségben, azonban én már nagyon kíváncsi voltam néhány részletére a háznak.

01.jpg

web01.jpg
kép1.JPG

A feladatom itt kezdődött, ez fogadott a felméréskor. Mi legyen a födém kivágás körül? A lépcső mellett, alatt, az étkező felől egy tárolót alakítottunk ki. Konyha mellett ugyan van egy kamra, azonban mint tudjuk tároló helyekből sosem elég. A leendő lépcsőfokok helyzete, ezt a kialakítást tette lehetővé az étkező felöli fülkék számára. Mélységükkel, a lépcső alatti tárolóba nyúlnak be. A mennyezeti lámpakiállásokon már nem tudtam változtatni a már meglévő mennyezet fűtés miatt. Szerencsémre az étkezőasztal felett nagyobb területet szabadon hagytak, így egy álmennyezetben, és több belógatott lámpatestben is gondolkodhattam.

02.jpg   gömbök
Örültem, hogy a konyha alapterülete megfelelő volt egy jól használható konyha kialakításához. Sok esetben még egy ilyen állapoton is változtatni, szoktam, ha ezzel egy jobb konyhakialakítást tudunk elérni. Kivitelezők örömére ilyenkor helyezünk át villany, rosszabb esettben víz vagy csatorna kiállást. Imádom ezeket a belógatott gömböket, itt az étkező asztal felett. Ebben a nagy, közös térben igazán látványos elem lett.  

 

03.jpg

 

konyha

A Konyha és nappali kapcsolatánál volt egy pillér, amit fontosnak tartottam eltüntetni. A nappali felől falfülkéket építettünk, konyha felől pedig a bútor frontjaként használt anyaggal burkoltuk. 

 

web21.jpg web04.jpg web05.jpg web20.jpg

Lépcsőfordulóban két ablak is található. Ezt a szürke palát még az étkező ablakánál és a TV mögött is alkalmaztuk.

 

web22.jpg

web23.JPG

 

 

Felérve az emeletre, pedig ez fogadott. Már az első bejárás alkalmával éreztem, hogy ez a mennyezetig érő fal fölösleges a lépcső felől. Azaz, bontás lett belőle. Ezzel fentről is sokkal inkább érvényesülnek a gömb lámpák. Háttérben a gyerekek közös helyisége található. A sarokban lévő könyvkupac jól mutatja a beköltözés utáni állapotot. Egyik helyiségben sincsenek még textíliák és nem lettek még legyártva az egyedi bútorok sem.
Ennél a háznál jelenleg itt tartanak a munkálatok, azonban ez is már nagy örömöt jelent a család minden tagjának.

Köszönöm a közös munkát, mindig öröm ide visszatérni. Fiatalok között én is fiatalodok és feltöltődve folytatom a napomat.

Izgatottan várom a kivitelezés végét.

 

 

 

  

vissza

facebookemail