mobilemenu

A lámpák maradtak

Na, itt tényleg megvalósításra került a lámpakiosztási tervem. Minden lámpa maradt. 

lámpákEnnél a munkámnál az első találkozásunk alkalmával elhangzott mondatra emlékszem leginkább, ami így hangzott. „Marcsi mi szeretjük a fényeket, vagyis sok lámpát szeretnénk és ezért is választottunk téged.” Na, gondoltam, akkor ez egy nekem való feladat lesz. A Tervezés folyamán boldogan rakosgattam be a lámpákat némi falmozgatás, bútorelrendezés után. Mindenre zöld utat kaptam és a kivitelezés végén örömmel láttam, hogy valóban az összes lámpa be is került a helyére. Nem arrébb és nem kevesebb, pont annyi és oda, amennyiben megegyeztünk.

lámpák

Tervezés során az eredeti állapothoz képest két funkció került máshova. A bejárati ajtóhoz közel, de a nappalitól távol eső konyhából gyerekszoba lett és a meglévő hálóból lecsípve megnöveltük az így már egy légtérbe került nappali-konyha-étkező funkciókat. Miután berendeztük a konyhát , meghatároztuk az étkezőasztal helyét és a megmaradt terület lett a nappali. Ezek után már pontosan tudtuk, hogy hol fogunk belógatott lámpákat alkalmazni és az összes szükséges lámpák helyét is megtaláltuk.

Fontos volt, hogy kellően világosak legyenek a terek, de különböző hangulati, világítási képeket is ki tudjunk alakítani. Ennyi lámpával ez már sima ügy. Ettől fogva az átlagos lakás megvilágításokhoz képest, lényegesen több variációs lehetőség lett a kezünkben. Ezt nem győzöm hangsúlyozni az ügyfeleimnek, hogy inkább legyen több lámpánk, mint kevesebb. Nem kell mindig mindent felkapcsolni, de a lehetőség legyen ott.

lámpák

Lakás színeiben jellemzően a sárga és a szürke találhatóak meg. Konyhában és a közvetlen mellette elhelyezkedő hálóban is ezek jelennek meg. Szerencsémre a tapéta választáskor is bevállalósak voltak a megrendelőim. Ez látható a nappali pálmaleveles, háló madaras, és a gyerekszoba 3D-s mintáinál.

gyerekszobaA lakás átalakításnak egyik fontos eleme, a külön kialakított gyerekszoba lett. Emlékszem, hogy a gyermek nagyon ragaszkodott a szülőkhöz és ezzel nincs is semmi baj, csak valamikor el kell kezdeni a különválást. Ebben nagy segítséget nyújtott ez a felújítás, ami során sikerült egy igazán vonzó vidám gyerekszobát kialakítani. Büszkén állíthatom, hogy ez sikerült. Örömmel láttam, a fotózás alkalmával, hogy a legényke boldogan mutatta az új szobáját. Barátságos, vidám, okos, sportszerető, zenét tanuló lakója lett ennek a szobának.

 

cikk08.jpg

cikk02.jpg

Fürdőszoba is jelentős átalakításon esett át . Eredetileg két bejárata is volt. Szoba felőlit lezártuk, hiszen ez elé került a konyhabútor. Kád bekerült a helyiség végébe, zuhanyzót megszüntettük és dupla mosdót építettünk be.

Ez a munkám egyike azoknak, aminél, ha nem is teljes egészében, de 90 %-ában teljes egészében a terveim alapján lett kivitelezve. Jó volt együtt dolgozni megrendelőimmel, akik a fő csapásvonalat meghatározták, majd további elképzeléseimet, mind támogatták és megvalósították. Határozottak voltak tudták mit szeretnének, de elfogadták elképzeléseimet.
Végül ami munkám elismerését leginkább tükrözi, hogy ajánlás útján, egy komplett családi ház tervezése lett a következő munkám.

 

 

 

 

 

    

vissza

facebookemail