mobilemenu

Egy Galériás Családi Ház Varázsa

Mint lakberendező, mindig is vártam azokat a projekteket, amikor még csak a terveken létezik az otthon, és szárnyalhat a fantáziánk.
Ideális időpontban kerestek meg a megbízóim, amikor az építkezés még csak a tervezés szakaszában járt, és azonnal tudtam, hogy ez egy különleges munka lesz. 

Ez a két szintes, galériás családi ház egy házaspár számára készült. Az első pillanattól egyértelmű volt, hogy a helyiségek elrendezésén nem kell változtatni. A tervek tökéletesen megfeleltek az igényeknek, így egyetlen falat sem mozdítottunk el. Az alsó szinten található egy nappali és konyha közös légtérben, valamint egy vendégszoba. Az emeleten egy hálószoba, onnan nyíló gardróbbal. Fürdő és WC mindkét szinten.
A házat kívül-belül fehér és szürke színek uralták, amit sárgával egészítettünk ki. Az egyedi tapétacsíkok és a kör alakú falikarok tovább erősítették a belső tér hangulatát.

Előszoba

 

 

 

 

Az egyetlen kihívás az előtér volt, melyet nehezen lehetett bútorozni az ajtók és térkapcsolatok miatt. Azonban egy kis szekrényt sikerült elhelyeznem a konyhaszekrények folytatásában, és néhány fogast is felhelyeztem a konyha mögötti falra. Az előtér így praktikus és stílusos lett egyben.

előszoba

  

A konyha a közös légtér szerves része, két soros pulttal köztük egy kamra ajtóval. A nappali felöli pulton kapott helyet a mosogató, a végében pedig egy borhűtő. 

Konyha

 

A lépcső nappaliból indul a galériára, alatta pedig tárolók találhatók, melyek akár ülőalkalmatosságként is szolgálhatnak. Lépcsőkísérő megvilágításnak süllyesztett lámpatesteket terveztem. A belső térben alkalmazott domináns sárga színre ráerősítettünk ezzel az egyedi tapétacsíkkal és rajta a kör alakú falikarral.

lépcső

 

Az emelet kizárólag a házaspár számára van fenntartva, itt található a hálószoba, egy gardróbbal, fürdőszoba és egy külön WC. Folyosó végéről és a hálóból egy külön teraszra is kiléphetünk. Megsúgom, hogy a ház még nem volt lakható, de ügyfeleim a szilveszteri pezsgővel már ezen a teraszon koccintottak.

Tetőtér

 

mosdó

 

 

 

 

A tágas tetőtéri fürdőszobában kád, zuhany és két mosdó található. A WC külön helyiségben. A galérián közvetlenül a fürdő mellett található hálószoba háttérfalára is egyedi tapéta és kárpit borítás került.

 

 

fürdő

Nagyon örülök, hogy részt vehettem ennek a háznak a berendezésében. A lámpák kiválasztása és az adott terek funkcióinak megfelelő elrendezése mindig az szenvedélyem volt. Élvezettel tölt el a színek és textúrák kiemelt alkalmazása ami mindig lehetőséget ad arra, hogy egy helyiséget igazán hangulatossá és egyedivé varázsoljunk. Szerettem ezt a munkát, és ez a projekt különösen emlékezetes volt.

105.jpg

A fotózás után haza menet gyönyörű naplementét láttam, ami csak ráerősített a projekt pozitív energiájára. Remélem, hogy az otthon, amit terveztem és berendeztem, épp olyan gyönyörűséges lesz mindig, mint ez a naplemente volt.

 

 

 

  

vissza

facebookemail