mobilemenu

Hálószoba újragondolva

Kirepültek a lányok, újragondoljuk a lakást

12 évvel ezelőtt jártam először ebben a lakásban, akkor a nappali és az étkező megújítására kaptam megbízást. A hálószobában csak festettünk és a textileket cseréltük le, berendezési tárgyak maradt a helyükön. Most, hogy a kislányokból, nagylányok lettek és kiröpültek a családi fészekből, a szülők úgy gondolták, megérdemelnek egy frissítést a hálószobában is. Nem kis örömömre most sokkal inkább szabadkezet kaptam és ez a mondat is inspirált a munka folyamán. „Marcsi megbízunk benned, mert biztosan jó lesz, amit kitalálsz.”

tapéta

 

Az alapvető bútorok a helyükön maradtak, de kikerült innen a dolgozósarok mivel felszabadült egy másik szoba. A helyére bekerült egy bordásfal. Újra gondolhattam a világítást, így terveztem L alakban eltérő belmagasságokkal két álmennyezetet, a függönyhöz rejtett világítást és a TV mögé is került egy kevés hangulat fény. A meglévő ruhásszekrényt felújítottuk, kapott, némi tükörfrontot és ki lett egészítve könyvespolcokkal.

hálószoba hálószoba hálószoba

 

Íme néhány kép, ahol bemutatom milyen különböző hangulatokat lehet elérni a fényekkel, lámpák kapcsolgatásával.

DSC00919.JPG DSC00915.JPG DSC00916.JPG DSC00918.JPG

 

Ami számomra igazán szívet melengető volt, az a  tapétaválasztás. Mintakönyvnek még össze voltak ragadva lapjai, elsők között választhattam belőle. Hálóba a kék árnyalatai kerültek ennek a kollekciónak. Fényekkel kiemelve még inkább érvényesülnek a minták és felületek.

tapéta

 

A végére néhány kép, hogy miből mi lett, lépésről-lépésre. Melyik évben milyen mélységben volt szabad belenyúlni dolgokba, mennyire tudtam nagyobbat, többet változtatni az eredeti állapothoz képest. Ez egy  jó példa arra, amikor nem falbontásos, teljes felújításról van szó, hanem csak egy „ráncfelvarrásnak” becézett feladatról.

3a másolata.jpg

4 másolata.jpg                                                                      

    

vissza

facebookemail