mobilemenu

Lakberendező magazin 2007

LAKBERENDEZŐ MAGAZIN 2007. Zámborszky Éva riportja

DEÁK MARCSI

lakberendezésJoggal mondhattuk, hogy a zsűri nehéz helyzetben volt. Ez, bár közhelyesen hangozhat, kivételesen nagyon igaz volt. A közönség idén Deák Marcsi munkáját ítélte a legjobbnak.

ZÉ: - Munkáidat nézve mindig elámulok, micsoda szárnyaló fantáziával tervezed meg a tereket. Nagyon könnyen ráhangolódsz a megbízóid hullámhosszára?
Deák Marcsi: - Akkor tudok leginkább kibontakozni, ha kialakult a kölcsönös bizalom. Csak jó hangulatban lehet jót alkotni, az motivál leginkább, ha szinte családtaggá válok, és együtt álmodjuk meg a leendő lakást. Nagy ritkán, de előfordult már, hogy nem találtam meg valakivel a közös hangot, így inkább el sem vállaltam a megbízást. Ahol viszont működik a kapcsolat, ott szinte az egész rokonságnak terveztem már, kézről kézre adnak.

ZÉ: - Mondhatni, te vagy az „udvari lakberendezőjük"?
Deák Marcsi: - Igen, ez jó megfogalmazás, tényleg így van. Nekem az emberi kapcsolat a legfontosabb, a feltétel nélküli bizalom. Ha bármi gondjuk van, azonnal elmondhassák. Történt a minap, hogy - szó szerint - sikítva hívott fel a megrendelő: „Marcsi, gyere gyorsan, mert kenik a falakat!\" Sejtettem, hogy mi történt. Én bátran nyúlok az erős színekhez, egy- egy falat, leendő funkciót varázslatosán meg lehet bolondítani egy odaillő árnyalattal. Ha becsukom a szemem, akkor az egész teret látom és járkálok bennük. Nem egyedi eset a mi szakmánkban, hogy a félkész állapotnál némelyik megrendelőt a szívroham környékezi, de szerencsére - mivel megbíznak bennem - könnyű őket megnyugtatni. A legjobb, amikor utólag nagyokat derülünk a pillanatnyi ijedtségen.

ZÉ: - Milyen színnel ijesztettél rá ennyire az illetőre?
Deák Marcsi: - Egy szép narancsvörös volt az egyik falszakaszon, ami frissen felkenve még nem mutatta meg igazán, milyen lesz, hiszen részben száradás után, főleg pedig berendezéssel együtt értelmezhető igazán. Amúgy soha nem használok „horror\" színeket - most, hogy így kérdezed - főleg narancsvörös, pasztellzöld, barna árnyalatokat használok olyan semleges színekkel, amelyek kiemelik ezek szépségét.

lakberendező

ZÉ: - A lakberendezői munka melyik részét szereted a legjobban?
Deák Marcsi: - A játékot a gipszkartonnal, hiszen szabadon szányalhat a fantázia: a színekkel, fényekkel való játékos és ötletes megoldások hosszú sorát lehet felvonultatni, ezért nagyon hálás feladat. A világítástechnikán kívül a másik legkedvesebb területem a csempézés. Itt szinte korlátlanok a variációs lehetőségek, többek közt a hatalmas választéknak is köszönhetően.

 

ZÉ: - A számítógép használatát mennyire preferálod?
Deák Marcsi: - Szívesen használom, mert megkönnyíti a munkámat, a burkolatok kiosztását pedig valóban élethűen lehet vele megmutatni a megbízónak. A programmal akár a megbízó szeme láttára cserélgethetjük a lapokat, színeket, méreteket pár kattintással. Igaz, amíg idáig eljut a terv, elég sokat dolgozom rajta, de nagyon élvezem. A látványos eredmény és a lakók öröme megéri a fáradságot.

ZÉ: - Köszönöm a riportot, további jó munkát és sok „udvari" megbízást kívánok!


vissza

facebookemail