mobilemenu

Nőcis lakberendezés

 

Szivárvány fények egy nőcis lakásban

referencia_munka_05_01.jpg Mikor először jártam ebben a Dél Budán található lakásban, már némi változtatások történtek az eredeti állapothoz képest. Új építésű társasháznak a legfelső szintjén lévő, legnagyobb alapterülettel rendelkező lakásáról van szó. Nappali, konyha, étkező egy légtérbe került ezt csak folytatnom kellett az igényeknek megfelelően.

referencia_munka_05_12.jpg

Komolyabb átalakítás a fürdőszobában történt, mivel a tulajdonos hölgy az idősebb anyukájával szeretett volna összeköltözni. Ennek figyelembe vételével gondoltuk végig a fürdőszoba funkcióját, így került ki innen a WC és gondoltuk újra a vizes kiállások helyét. Ezért került két zuhany csaptelep az épített zuhanyfülkébe, hogy a néni széken ülve is biztonságosan tudjon fürödni. 

Szögletes vonalak, modern, minimál jegyek a tulajdonos kérésére kerültek be a lakásba. A kezdetek kezdetén határozottan tudta, hogy milyen színvilágban szeretné leendő lakását berendezni. Barna, bézs, fehér némi arannyal hangzott a kívánság.

Minden helyiségben alkalmaztunk valami lágyságot, mivel mégis csak nők fognak itt lakni. Fürdőben a hullám mintás fali csempével, hálóban az indamintás függönnyel és tapétával tettük ezt. Nappaliba terveztük először be ezt a tapétát, de végül a hálóba is jutott belőle.

Nappaliban a TV mögötti kiugrást borítottuk ezzel, mögötte indirekt rejtett világítást terveztem. Este kellemes hangulati fényt adnak a mellette elhelyezett állólámpával együtt. Lakásban sajnos túl sok helyünk nem adatott a tárolásra, így a nappali beugrója is gardróbot rejt. Kristálylámpák kiválasztásával egy időben jött az ötlet, hogy a bútorfogantyúkban is megjelentetjük a kristályokat. Napsütéses időben különleges hangulata van a lakásnak. Mindig máshol és máshol jelennek meg a szivárvány színei, ahogy a fény megtörik a kristályokon. Akár hányszor belépek ebbe a lakásba, ámulatba ejt ez a fényjáték. Közvetlen a bejárati ajtón belépőt is ez a hangulat fogadja, mert a bejárati ajtóval szemben is egy ilyen lámpát helyeztünk el. Ezt kimondottan - jó értelemben - de irigylem a megbízómtól. Az elégedettséget az arcán viszont kifejezetten jó látni. Örülök, hogy ez a lakberendezés is jó hangulatban telt el.

 

   

vissza

facebookemail